FodboldensABC
My status  Fodboldens.abc

Glenn darlie er en kultfigur for os næver fans. I stil med hougård, Alex ... Læs mere >>

@ Christian : Har du statistik på antallet af hjørnespark i denne og sidste ... Læs mere >>

Meget usagligt. Langt færre hjørnespark i ... Læs mere >>

messi er altså også for vild. ene mand kan han hente pokaler til ethvert ... Læs mere >>

Vildt at de betyder så meget. Hvad pokker gør de hvis Messi bliver ... Læs mere >>

Angriber


Angriber

 

Spiller hvis primære opgave er at score mål. At den primære opgave er at score mål betyder ikke, at en angriber ikke også kan deltage i det forsvarende spil, eksempelvis ved hjørnespark til modstanderne, men sigtekornet er offensivt indstillet. Angriberne er derfor normalt placeret så tæt på modstandernes mål som muligt, således at de har en god placering for at score.

Angriberne kan inddeles i forskellige kategorier, hvoraf de mest almindelige må siges at være :

1. Boksspilleren,

2. Den hængende angriber,

3. Andenangriberen, og

4. Allrounderen.

Boksspilleren er en spiller, hvis helt store styrke er at være placeret meget tæt på mål, hvor han ikke kun er meget stærk i spillet med hovedet og derfor scorer mange mål på hovedstød, men også grundet stor fysisk styrke udgør en trussel i nærkampene og således kan tage duellerne mand-mod-mand. Den hængende angriber findes i flere forskellige udformninger, men kan karakteriseres som en spiller, som er blændende til at lægge den sidste aflevering til en medspiller, som så i stedet scoret målet. En hængende angriber kan til en vis grad sammenlignes med den såkaldte andenangriber, der typisk opererer bag ved en boksspiller. Som en af sine styrker har andenangriberen at ligge i rummet lige bag ved boksspilleren, og rykke i de huller som denne skaber. Allroundangriberen kan siges at være den moderne angriber, som til en vis grad kan alle de ting en angriber skal kunne - således ikke kun selv score målene, men også lave oplæg til sine medspillere.

 

Spillerprofil : Nicklas Bendtner

Blandt eksemplerne på en allroundangriber kan nævnes danskere Nicklas Bendtner, som til daglig slår sine folder hos den engelske storklub Arsenal. På trods af at være født i 1988 tilhører han ikke kun fremtiden, men i høj grad også nutiden på det danske landshold. Debuten på seniorlandsholdet fik han tilbage i 2006, og opnåede hurtigt at blive stamspiller uanset sin unge alder. Efterhånden synes han også at have kæmpet sig ind blandt de væsentligste spillere for Arsenal, som han kom til som ungdomsspiller. Med en højde på 1 meter og 93 centimeter har Bendtner forudsætningerne for at kunne gøre sit som boksspiller, men han bruges i lige så høj grad som andenangriber og til dels også som hængende angriber, hvor han fra en position på en af kanterne søger ind tæt på mål for at komme til afslutning.

Grundet sine forskellige styrker er Bendtner for mange trænere en ønskespiller, uanset at han ikke altid er lige populær blandt tilhængerne af Arsenal. Ved at have egenskaber som en allroundspiller, kan han bruges på flere pladser. En styrke der også kan bruges under kampene, hvor han kan flyttes rundt på banen alt efter hvad der er i holdets interesse.

 

Artiklen er en del af ordbogen til Fodboldens ABC for kvinder.


Print Siden
DEL
RSS
RSS
Seneste opdatering: 28/08/2009 kl. 2:48:14 AM


Tilføj kommentar

(E-mailadressen vises ikke)

Seneste artikler


Kuglegravning af straffespark : Sådan sparker de
Hjørnespark i Superligaen – en kortlægning
Succes ved straffespark :Spark til højre– og højt
Bedste – og dårligste – målmænd ved straffespark
Superligaens bedste–og dårligste–til hjørnespark
Klart overvurderet:1 ud af 33 hjørnespark udnyttes
FCMs nye hverdag : Gennemsnitlige på hjørnespark
Klart bedst : Hemmeligheden bag FCKs hjørnespark
Superligaens bedste – og værste - fra pletten
Her placerer skytterne straffesparkene
Målmændenes valg ved straffespark i Superligaen
Rasmus Würz
Martin Vingaard
Lasse Vibe
Apostolos Vellios
Mick van Buren
Martin Thomsen
Chris Sørensen
Alexander Szymanowski
Bo Storm
Jarl André Storbæk
Nicolai Stokholm
Martin Spelmann
Lukas Spalvis
Ari Skulason
Pione Sisto
Ronnie Schwartz
Emil Scheel
Cesar Santin
Marcel Rømer
Mikkel Rygaard
Espen Ruud
Chris Rolfe
Kasper Risgård
Lasse Riise
Martin Retov
Morten Duncan Rasmussen
Martin Pusic
Marvin Pourie
Teemu Pukki
Mest læste artikler

Banens størrelse og form ... Læs mere >>

Offside-reglen ... Læs mere >>

Målene - fodboldmålene ... Læs mere >>

Topholdets drejebog : Højrekanten & feltet ... Læs mere >>

Formel 1 ... Læs mere >>

Seneste artikler

Kuglegravning af straffespark : Sådan sparker de ... Læs mere >>

Hjørnespark i Superligaen – en kortlægning ... Læs mere >>

Succes ved straffespark :Spark til højre– og højt ... Læs mere >>

Bedste – og dårligste – målmænd ved straffespark ... Læs mere >>

Superligaens bedste–og dårligste–til hjørnespark ... Læs mere >>

For tilmelding til nyhedsbrev indtast e-mailadresse: