FodboldensABC
My status  Fodboldens.abc

Glenn darlie er en kultfigur for os næver fans. I stil med hougård, Alex ... Læs mere >>

@ Christian : Har du statistik på antallet af hjørnespark i denne og sidste ... Læs mere >>

Meget usagligt. Langt færre hjørnespark i ... Læs mere >>

messi er altså også for vild. ene mand kan han hente pokaler til ethvert ... Læs mere >>

Vildt at de betyder så meget. Hvad pokker gør de hvis Messi bliver ... Læs mere >>

Baggrundsviden – Køb og salg af fodboldspillere


Baggrundsviden – Køb og salg af fodboldspillere

Køb Fodboldens ABC for kvinder her

Det lyder som hvid slavehandel når man taler om, at en klub køber eller sælger en spiller. Det er dog værd at holde sig for øje, at det der som udgangspunkt alene sælges eller købes er spillerens arbejdskraft.

Det klassiske eksempel på et spillersalg er, hvor en klub mangler en bestemt type spiller og derfor afsøger markedet for at finde frem til en potentiel. Eksempelvis hvor klubben mangler en spiller på positionen som venstre back, og man forsøger at finde frem til hvem som vil kunne udfylde hullet. Når klubben finder frem til en eller flere spillere som kan udfylde hullet, vil fokus i sagens natur i første omgang være at finde ud af om spilleren er interesseret i et skifte fra sin nuværende klub. Er dette tilfældet vil den potentielle nye arbejdsgiver i første omgang spørge ind til, om spilleren står foran kontraktudløb. Såfremt kontakten eksempelvis skabes i november måned og spillerens kontrakt med sin nuværende klub udløber ved det først kommende årsskifte, vil et skifte efter dette tidspunkt kunne ske uden at den kommende klub skal betale en såkaldt transfersum til den nuværende. På samme måde skal der ikke betales en sådan frigivelsessum til en anden klub, hvis spilleren står uden en arbejdsgiver.

Artiklen er en del af Fodboldens ABC for kvinder

Forsøger en klub at tilknytte en spiller der er på kontrakt hos en anden på tidspunkt hvor overgangen ønskes, skal der forhandles en transfersum på plads mellem de to klubber. Med mindre der i spillerens kontrakt er taget højde for situationen eller andre specielle regler finder anvendelse, sker dens fastsættelse efter almindelig forhandling mellem den kommende og nuværende klub. Således indgår generelle forhold som spillerens formodede markedsværdi, hans løn, den tilbageværende del af kontrakten og spillerens ønske om et skifte. Indgås der en aftale mellem klubberne om hvor stor betaling der skal erlægges for at spilleren kan skifte til sin nye klub, er der kun spørgsmålet om spillerens personlige forhold tilbage. Når spilleren og den nye klub til enighed om forhold som fx løn og frynsegoder, er handelen afsluttet. Spilleren er dermed klar til at skifte til sin nye klub i henhold til den indgåede aftale.

Årsagen til at der tales om at købe og sælge spillere skal formentligt findes i, at klubberne på den måde køber og sælger spillere fri af kontrakter. Specielt fordi det som udgangspunkt alene er klubberne der får del i transfersummerne, da spillerne ”alene” må nøjes med den løn og andre indtægter han kan aftale sig frem til med sin nye og gamle klub.

 

Artiklen er en del af Fodboldens ABC for kvinder

 


Print Siden
DEL
RSS
RSS
Seneste opdatering: 27/05/2010 kl. 12:23:43 AM


Tilføj kommentar

(E-mailadressen vises ikke)

Seneste artikler


Kuglegravning af straffespark : Sådan sparker de
Hjørnespark i Superligaen – en kortlægning
Succes ved straffespark :Spark til højre– og højt
Bedste – og dårligste – målmænd ved straffespark
Superligaens bedste–og dårligste–til hjørnespark
Klart overvurderet:1 ud af 33 hjørnespark udnyttes
FCMs nye hverdag : Gennemsnitlige på hjørnespark
Klart bedst : Hemmeligheden bag FCKs hjørnespark
Superligaens bedste – og værste - fra pletten
Her placerer skytterne straffesparkene
Målmændenes valg ved straffespark i Superligaen
Rasmus Würz
Martin Vingaard
Lasse Vibe
Apostolos Vellios
Mick van Buren
Martin Thomsen
Chris Sørensen
Alexander Szymanowski
Bo Storm
Jarl André Storbæk
Nicolai Stokholm
Martin Spelmann
Lukas Spalvis
Ari Skulason
Pione Sisto
Ronnie Schwartz
Emil Scheel
Cesar Santin
Marcel Rømer
Mikkel Rygaard
Espen Ruud
Chris Rolfe
Kasper Risgård
Lasse Riise
Martin Retov
Morten Duncan Rasmussen
Martin Pusic
Marvin Pourie
Teemu Pukki
Mest læste artikler

Straffe : Spark først og drop midtbanespillerne ... Læs mere >>

Topholdets drejebog : Højrekanten & feltet ... Læs mere >>

Banens størrelse og form ... Læs mere >>

Dansker i Arsenal : John ”Faxe” Jensen ... Læs mere >>

David Jensen ... Læs mere >>

Seneste artikler

Kuglegravning af straffespark : Sådan sparker de ... Læs mere >>

Hjørnespark i Superligaen – en kortlægning ... Læs mere >>

Succes ved straffespark :Spark til højre– og højt ... Læs mere >>

Bedste – og dårligste – målmænd ved straffespark ... Læs mere >>

Superligaens bedste–og dårligste–til hjørnespark ... Læs mere >>

For tilmelding til nyhedsbrev indtast e-mailadresse: