FodboldensABC
My status  Fodboldens.abc

Glenn darlie er en kultfigur for os næver fans. I stil med hougård, Alex ... Læs mere >>

@ Christian : Har du statistik på antallet af hjørnespark i denne og sidste ... Læs mere >>

Meget usagligt. Langt færre hjørnespark i ... Læs mere >>

messi er altså også for vild. ene mand kan han hente pokaler til ethvert ... Læs mere >>

Vildt at de betyder så meget. Hvad pokker gør de hvis Messi bliver ... Læs mere >>

Faktatjek : Nej - julen afgør ikke Premier League


Faktatjek : Nej - julen afgør ikke Premier League

Julens vigtigste fodboldtradition er Premier Leagues tætte program, hvor holdene med få dages mellemrum typisk skal i aktion 4 gange. Med det kompakte program følger også en udbredte opfattelse af, at det er her topholdene for alvor trækker fra og nedrykningskandidaterne placeres permanent omkring eller under nedrykningsstregen. Myten holder dog ikke for analyseres de 10 seneste sæsoner i den bedste engelske fodboldrække, har kampene omkring jul og nytår ikke den store effekt. Tvært i mod kan man tale om, at forskellene mellem top og bund er den samme hele sæsonen igennem.

 

Af Lars Bo – lb@fodboldensabc.dk

 

Fårene skilles fra bukkene – eller gør de nu også det

Afstanden mellem de bedste og dårligste hold i Premier League er stor, når den vurderes over en hel sæson. Helt præcist 56 point hvis udgangspunktet tages i 2013/2014-sæsonen hvor Manchester City vandt rækken med 86 point, mens bundproppen Cardiff blot hentede 30. Forskellen til Arsenal var også komfortabel, for med 79 point sikrede London-klubben sig den sidste af de engelske Champions League-pladser.

Ifølge den gængse opfattelse burde Manchester Citys for alvor have trukket fra i juleprogrammet, hvilket i 2013/2014 udgjorde 3 kampe. Det var dog ikke tilfældet, selv om de lyseblå sikrede sig maksimale 9 point. Pointhøsten rakte dog ikke til at indtage 1. pladsen, for også Arsenal gjorde rent bord i juleprogrammet. Derved fastholdt Arsene Wengers mandskab Premier Leagues førerposition, som de først satte over styr senere på sæsonen.

På en række punkter var konsekvensen af juleprogrammet i 2013/2014-sæsonen meget lig, hvad man også så i de forudgående sæsoner. Foretages en opgørelse over holdenes placeringer inden og efter juleprogrammet samt hvor mange point de i gennemsnit hentede i opgørene før, under og efter højtiden, fremstår juleprogrammet på ingen måde afgørende. Tommelfingerreglen er i stedet at holdene opnår deres normale gennemsnitlige pointantal per kamp uanset hvornår opgørene spilles, ligesom placeringerne også kun i begrænset omfang ændrer sig i løbet af sæsonen.

Placeringernes ændringer og det gennemsnitlige antal point holdene hentede i løbet af de 10 seneste Premier League-sæsoner, kan du læse i tabellen her.

 

Minimal forskel på pointene over hele søsonen

Årsagen skal først og fremmest findes i at holdene der i de 10 seneste sæsoners Premier League er blevet mestre, over hele sæsonen både har holdt et meget højt og stabilt pointgennemsnit hver eneste gang de er gået på banen. I perioden før juleprogrammet har de gennemsnitligt opnået 2.4 point per kamp, hvilket er helt på linje med de 2.3 og 2.5 hentet under henholdsvis juleprogrammet og den resterende del af sæsonen.

Pointantal væsentligt over, hvad de nærmeste forfølgere der sluttede på 2. og 3. pladsen sikrede sig. De lå i gennemsnitligt mellem 0.5 og 0.1 point under, hvad mestrene opnåede. Pointtal der gjorde at forfølgerne både før og efter juleprogrammet, lå dårligere placeret i tabellen end rækkens bedste mandskab.

Gennemgangen af de 10 seneste Premier League-sæsoner fastslår samtidig, at der synes at være en klar sammenhæng mellem holdenes slutplaceringer og hvordan de ligger placeret før og efter juleprogrammet. Med andre ord er det allerede ved juletid reelt muligt at fastslå, hvilke hold der ender i toppen af tabellen – og hvem der kan forvente at skulle tage turen ned i den næstbedste engelske række.

 

Myten bør derfor omskrives til : Allerede ved juleprogrammet påbegyndelse, er det normalt muligt at fastslå hvem der kan blive engelske mestre – og hvem der rykker ned.

 

Læs også : Julens førerhold klar engelsk mesterskabsfavorit

 

-------

Sådan gjorde vi

Juleprogrammet er defineret som perioden mellem sidste kamp inden jul og første kamp efter nytår, hvilket i praksis vil sige 4 kampe. Som absolut tommelfingerregel har disse kampe ligget midt i sæsonen, således at der var 17 forudgående og 17 efterfølgende opgør i Premier League-sæsonen.

Såfremt et hold eksempelvis grundet udsættelser ikke på tidspunkterne før, under og/eller efter juleprogrammet havde spillet det samme antal kampe som resten af ligaen, er der udregnet et forventet pointantal for antallet af den eller de resterende kampe. Dette på baggrund af gennemsnittet af de point, som holdet havde opnået i de forudgående kampe. Pointtallet er efterfølgende lagt til det opnåede point, og anvendt i udregningerne af placeringer og opnåede point.

Udregningerne bygger på de 10 senest afsluttede Premier League-sæsoner.


Print Siden
DEL
RSS
RSS
Seneste opdatering: 23/12/2014 kl. 9:54:26 AM


Tilføj kommentar

(E-mailadressen vises ikke)

Seneste artikler


Kuglegravning af straffespark : Sådan sparker de
Hjørnespark i Superligaen – en kortlægning
Succes ved straffespark :Spark til højre– og højt
Bedste – og dårligste – målmænd ved straffespark
Superligaens bedste–og dårligste–til hjørnespark
Klart overvurderet:1 ud af 33 hjørnespark udnyttes
FCMs nye hverdag : Gennemsnitlige på hjørnespark
Klart bedst : Hemmeligheden bag FCKs hjørnespark
Superligaens bedste – og værste - fra pletten
Her placerer skytterne straffesparkene
Målmændenes valg ved straffespark i Superligaen
Rasmus Würz
Martin Vingaard
Lasse Vibe
Apostolos Vellios
Mick van Buren
Martin Thomsen
Chris Sørensen
Alexander Szymanowski
Bo Storm
Jarl André Storbæk
Nicolai Stokholm
Martin Spelmann
Lukas Spalvis
Ari Skulason
Pione Sisto
Ronnie Schwartz
Emil Scheel
Cesar Santin
Marcel Rømer
Mikkel Rygaard
Espen Ruud
Chris Rolfe
Kasper Risgård
Lasse Riise
Martin Retov
Morten Duncan Rasmussen
Martin Pusic
Marvin Pourie
Teemu Pukki
Mest læste artikler

Straffe : Spark først og drop midtbanespillerne ... Læs mere >>

Topholdets drejebog : Højrekanten & feltet ... Læs mere >>

Banens størrelse og form ... Læs mere >>

Dansker i Arsenal : John ”Faxe” Jensen ... Læs mere >>

David Jensen ... Læs mere >>

Seneste artikler

Kuglegravning af straffespark : Sådan sparker de ... Læs mere >>

Hjørnespark i Superligaen – en kortlægning ... Læs mere >>

Succes ved straffespark :Spark til højre– og højt ... Læs mere >>

Bedste – og dårligste – målmænd ved straffespark ... Læs mere >>

Superligaens bedste–og dårligste–til hjørnespark ... Læs mere >>

For tilmelding til nyhedsbrev indtast e-mailadresse: